INS: Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 9% în semestrul I 2018

Postat la 13 august 2018 37 afişări

În semestrul I 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada similară din 2017 atât ca serie brută, cu 9%, cât şi ca serie ajustată sezonier - cu 10,8%, arată datele comunicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

INS: Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 9% în semestrul I 2018

Avansul a fost consemnat „datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+22,4%), comerţul cu autovehicule (+17,4%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-9,6%)”, arată un comunicat al INS.

În semestrul I 2018 comparativ cu semestrul I 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 10,8%.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.