Îngrijorător: Procentul corigenţilor şi al elevilor cu situaţia neîncheiată a crescut considerabil

Postat la 18 iulie 2019 56 afişări

Procentele care vizează numărul elevilor din clasele ciclului gimnazial care au rămas corigenţi sau cu situaţia neîncheiată au crescut îngrijorător. Potrivit unor rapoarte ale Ministerului Educaţiei, pentru multe din judeţele ţării, acestea s-au dublat şi chiar triplat, comparativ cu anii trecuţi.

Îngrijorător: Procentul corigenţilor şi al elevilor cu situaţia neîncheiată a crescut considerabil

Potrivit datelor unui raport realizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi prezentat de Ecaterina Andronescu, procentul elevilor de gimnaziu din clasele V-VIII care au rămas corigenţi sau cu situaţia neîncheiată a crescut îngrijorător.

Cea mai alarmantă situaţie este înregistrată în Brăila, unde 19,56% din elevii ciclului gimnazial au rămas corigenţi sau cu situaţia neîncheiată în 2019. Această creştere este una semnificativă, cu atât mai mult cu cât, în 2018, procentul elevilor aflaţi în această situaţie era aici de 6,64%. În 2017 procentul era unul şi mai optimist, de doar 4,56%.

În judeţul Prahova a fost înregistrat, de asemenea, în 2019 un procent îngrijorător al elevilor claselor V-VIII rămaşi corigenţi sau cu situaţia neîncheiată. 14,47% al elevilor se află în 2019 în această situaţie în Prahova, comparativ cu 4,95 în 2018, respectiv 4,61% în 2017.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
crestere,
educatie,
minister,
dublare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.