Inflaţia îi lasă pe spanioli fără una dintre cele mai emblematice reţete din bucătăria locală. Cine vrea să mai guste din celebra paella va trebui să scoată din buzunar de trei ori mai mulţi bani după ce preţul ingredientelor a sărit în aer

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 15 martie 2023 57 afişări

Inflaţia îi lasă pe spanioli fără una dintre cele mai emblematice reţete din bucătăria locală. Cine vrea să mai guste din celebra paella va trebui să scoată din buzunar de trei ori mai mulţi bani după ce preţul ingredientelor a sărit în aer

În februarie, spaniolii au fost nevoiţi să plătească mai mult ca niciodată pentru paella, unul dintre cele mai cunoscute cunoscute şi apreciate feluri de mâncare pe care îl poate oferi bucătăria spaniolă. Costul ingredintelor necesare a crescut cu aproape 20% faţă de anul trecut, scrie Bloomberg.

Creşterea este de peste trei ori mai mare decât nivelul inflaţiei generale cu care se confruntă economia, care s-a situat la 6%. Preţul uleiului de măsline a crescut cel mai puternic – cu 33,5% - în timp ce preţul legumelor a crescut cu 23,6%, iar orezul cu 21,2%.

Preţurile alimentelor au continuat să crească puternic chiar şi după ce guvernul a redus taxele pe produsele de bază la începutul anului.

Potrivit Ministerului Economiei, o scădere a producţiei de fructe şi legume, cauzată de vremea nefavorabilă şi cererea externă ridicată sunt de vină pentru explozia preţurilor.

Sursa foto: Hepta

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucatarie,
inflatie,
pret,
spanioli,
bani,
retete,
saritura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.