Infecţiile nu au fost niciodată atât de multe. Locul unde Omicron se răspândeşte cel mai mult

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 decembrie 2021 282 afişări

Noua mutaţie a virusului determină creşterea curbei de infectare în Africa de Sud. În Europa sunt 212 cazuri, toate uşoare sau asimptomatice. Numărul de infecţii în Franţa a ajuns la 50.000 pe zi.

Infecţiile nu au fost niciodată atât de multe. Locul unde Omicron se răspândeşte cel mai mult

După Germania, şi Franţa ia măsuri pentru a limita pagubele provocate de cel de-al patrulea val. După cum scrie „Il Messaggero”, numărul de infecţii în Franţa a ajuns la 50.000 pe zi, faţă de 10.000 în urmă cu doar o lună. Din acest motiv, în Franţa au fost înăsprite regulile de combatere a infectărilor în şcoli, dar şi închiderea discotecilor.

Virusul „circulă prea mult", a declarat recent ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

Mai mult de 12.000 de pacienţi cu COVID sunt internaţi în spitale, adică unul pe minut, potrivit statisticilor ministerului francez.

Din acest motiv, a spus ministrul, trebuie „frânată" răspândirea virusului şi a variantei Omicron, chiar dacă se pare că ultima mutaţie COVID este mai puţin letală.

În Europa, până în prezent s-au înregistrat 212 cazuri, aproape toate asimptomatice sau cu simptome uşoare, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), citate de Adnkronos.

„Numărul de cazuri confirmate", subliniază însă centrul, „este încă prea mic pentru a înţelege dacă spectrul clinic al Omicron diferă de cel al variantelor detectate anterior.

Raportul menţionează deja „transmiterea comunitară" în Belgia, Danemarca, Germania şi Spania, deşi „majoritatea cazurilor confirmate" au încă „o legătură epidemiologică cu persoanele care au un istoric de călătorii în ţările africane".

În Europa, Danemarca are cel mai mare număr de cazuri de Omicron - 32.

Între timp, în Africa de Sud, noua variantă a ajuns la un număr „nemaiîntâlnit de la începutul pandemiei", a declarat preşedintele Cyril Ramaphosa.

El a continuat: „În ultima săptămână, numărul de infecţii zilnice a crescut de cinci ori. Aproape un sfert din toate testele COVID sunt acum pozitive”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
omicron,
răspândire,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.