Infanteria Marină a SUA trimite tancuri şi vehicule blindate în regiunea Mării Negre - FOTO

Autor: Ana Maria Lazăr Postat la 17 august 2015 1425 afişări

Tancuri, artilerie şi vehicule blindate uşoare de recunoaştere, trimise de Infanteria Marină a SUA, au ajuns duminică în Germania, urmând să facă parte din Black Sea Rotational Force, cu sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria.

Armamentul greu a sosit la Bremerhaven, în Germania şi urmează să ajungă în Bulgaria cu trenuri şi transportate prin întreaga Europă, "demonstrând capacitatea aliaţilor şi partenerilor noştri internaţionali de a transporta echipament greu prin regiune, pentru a sprijini operaţiuni militare desfăşurate pe timp de criză", potrivit unui comunicat de presă al Corpului de Infanterie Marină a SUA din Europa şi Africa.

Echipamentul de artilerie este însoţit de peste 160 de infanterişti marini şi reprezintă Compania de Arme Întrunite. Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, însă va avea sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria.

"Transportarea de echipament armat al Infanteriei Marine a SUA în regiunea Mării Negre a îmbunătăţit comunicarea şi coordonarea cu forţele aliate şi partenerii. Drept rezultat al acestei colaborări şi coordonări, diversele agenţii şi organizaţii implicate se cunosc reciproc, în loc să afle una de existenţa alteia după ce se petrece o criză", a declarat locotenent-colonel John Sattely, director logistic al Corpului de Infanterie Marină a SUA în Europa şi Africa.

The Black Sea Rotational Force este o forţă rotaţională reprezentată de infanterişti marini şi marinari, capabilă să participe la o gamă variată de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului SUA din Europa. The Black Sea Rotational Force are sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
INFANTERIE MARINĂ,
/actualitate/infanteria-marina-a-sua-trimite-tancuri-si-vehicule-blindate-in-regiunea-marii-negre-foto-14678342
14678342
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.