Industria scade, un semn deloc plăcut pentru economie. Cristian Pârvan, AOAR: Care industrie? Industria noastră este complet dependentă de tot ce se întâmplă afară

Postat la 13 septembrie 2019 58 afişări

Industria scade, un semn deloc plăcut pentru economie. Cristian Pârvan, AOAR: Care industrie? Industria noastră este complet dependentă de tot ce se întâmplă afară

În zona euro producţia industrială a scăzut în iulie faţă de iulie 2018 cu 0,4%. Pe ansamblul UE producţia industrială a scăzut cu 0,1% . România conduce plutonul scăderilor, arată Eurostat şi INS: minus 0,9% an/an. Alte date arată însă contrariul. Potrivit INS, deşi producţia industrială scade, comenzile noi în industrie au crescut cu 5,8%, iar cifre de afaceri a crescut în industrie cu 5,9%. Cum se explică?

Industria creşte, aparent, dar depinde ce creşte, spune Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR (Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România): „Dacă creşte cererea de majun, atunci cererea creşte şi în statistici. Dar valoarea majunului este mică. Dacă scade puţin cererea de motoare de maşini, cu o valoare adăugată mare, atunci cererea creşte, pe majun, dar valoarea adăugată scade pe total”, explică Cristian Pârvan secretarul executiv al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
industrie,
scadere,
dependenta,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.