Industria alimentară dă semne de supraîncălzire. Concurenţa creşte agresiv

Postat la 20 decembrie 2012 16 afişări

Prezenţa a peste 10 lanţuri de retail în România, cu o populaţie de circa 20 milioane de locuitori, poate duce la o consolidare între companii, existând şi semnale de îngrijorare privind tendinţa de supraîncălzire a industriei alimentare pe fondul creşterii agresive a concurenţei.

Pe lângă creşterea agresivă a concurenţei între jucători, supraîncălzirea industriei alimentare are la bază şi incertitudinea la nivel global şi deficitul de cont curent, situat la un nivel încă ridicat comparativ cu cel înregistrat în noile state membre UE.

"Având în vedere decalajul, comparativ cu standardul dezvoltării din ţările UE15, există oportunităţi importante de investiţii pe termen lung în dezvoltarea fermelor şi a capacităţii de producţie pe linia de procesare din industria alimentară. România continuă să importe de aproape 4 ori mai multe produse alimentare (în special produse alimentare, băuturi şi tutun) decât exportă. În ultimii 3 ani, deficitul comercial al produselor alimentare prezintă o tendinţă descendentă cauzată de: scăderea cererii interne şi a ponderii produselor premium în coşul de consum (factori ce au influenţat negativ importurile), deprecierea monedei naţionale, scăderea costurilor de producţie locală (factori ce au influenţat pozitiv exporturile)", se arată într-un comunicat al Coface

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/industria-alimentara-da-semne-de-supraincalzire-concurenta-creste-agresiv-10403970
10403970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.