Indienii de la ArcelorMittal Galaţi au demolat trei furnale din cinci

Autor: Adrian Cojocar Postat la 26 martie 2013 39 afişări

Conducerea ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic controlat de miliardarul Lakshmi Mittal, şi-a anunţat intenţia de a mai demola unul dintre cele cinci furnale care existau în momentul privatizării pe platforma industrială de la Galaţi, după ce la finele anului trecut a trimis la fier vechi un alt furnal.

Indienii de la ArcelorMittal Galaţi au demolat trei furnale din cinci

Conducerea ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic controlat de miliardarul Lakshmi Mittal, şi-a anunţat intenţia de a mai demola unul dintre cele cinci furnale care existau în momentul privatizării pe platforma industrială de la Galaţi, după ce la finele anului trecut a trimis la fier vechi un alt furnal. „Furnalul nr. 2 nu mai face parte din actuala structură industrială din cauza capacităţii sale mici de producţie, performanţelor tehnice reduse, nivelului scăzut de automatizare şi a impactului mare asupra mediului, comparativ cu furnalele aflate în operare“, spun reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi. După demolarea acestor unităţi de producţie combinatul va mai rămâne cu o capacitate maximă de 3 mil. tone de oţel brut, faţă de 5 mil. tone cât avea în 2001 la privatizare.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arcelormittal,
demolare,
galati,
furnale
/actualitate/indienii-de-la-arcelormittal-galati-au-demolat-trei-furnale-din-cinci-10691546
10691546
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.