India va lansa a doua sa misiune spaţială pe Lună pe 22 iulie

Postat la 18 iulie 2019 31 afişări

India va lansa un al doilea modul spaţial către Lună, fără echipaj uman la bord, pe 22 iulie, aceasta fiind a doua misiune de acest tip plănuită de agenţia de profil indiană după reuşita din 2008, potrivit Reuters.

India va lansa a doua sa misiune spaţială pe Lună pe 22 iulie

Sonda Chandrayaan-2, construită de Indian Space Research Organisation (ISRO), va fi lansată pe 22 iulie, la ora 09.13 GMT, a anunţat agenţia.

O primă tentativă de lansare a misiunii a avut loc pe 15 iulie, dar oficialii indieni au anulat evenimentul din cauza unor "probleme tehnice".

Chandrayaan-2 este cea mai sofisticată misiune realizată până în prezent de ISRO. Dacă va avea succes, India va deveni a patra ţară, după SUA, Rusia şi China, care plasează un rover pe suprafaţa Lunii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
misiune,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.