India devine a şasea cea mai mare economie din lume, înaintea Marii Britanii

Postat la 21 decembrie 2016 182 afişări

Economia Indiei a întrecut-o pe cea din Marea Britanie pentru prima dată în ultimul secol, devenind, astfel, a şasea cea mai mare economie după valoarea Produsului Intern Brut (PIB), după Statele Unite, China, Japonia, Germania şi Franţa, potrivit Foreign Policy.

India devine a şasea cea mai mare economie din lume, înaintea Marii Britanii

În februarie, India a întrecut China la capitolul celei mai rapide dezvoltări economice. În octombrie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a estimat că India va păstra acel titlu în viitorul apropiat. PIB-ul Indiei ar putea creşte cu 7,6% în 2017.

Marea Britanie are proiectată o creştere de doar 1,8% în 2016 şi 1,1% în 2017. Economia şi valuta Marii Britanii s-au confruntat cu dificultăţi după votul de ieşire din Uniunea Europeană.

Economia Marii Britanii a beneficiat de criza globală a preţurilor mărfurilor şi de inflaţia mai mică decât cea aşteptată, potrivit FMI. De la alegerea din 2014 a prim-ministrului Narendra Modi, economia în India a crescut pe măsură ce premierul a iniţiat reforme de piaţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.