Indexul locurilor de muncă OLX: În aprilie, angajatorii au plătit cel mai bine pentru munca în străinătate, servicii auto, curierat şi pentru servicii medicale. Topul salariilor pe industrii

Autor: Ramona Cornea Postat la 14 mai 2021 159 afişări

În aprilie, angajatorii au plătit cel mai bine pentru munca în străinătate, servicii auto, curierat şi pentru servicii medicale.

Indexul locurilor de muncă OLX: În aprilie, angajatorii au plătit cel mai bine pentru munca în străinătate, servicii auto, curierat şi pentru servicii medicale. Topul salariilor pe industrii

Cei mai căutaţi angajaţi din piaţa locală a muncii au fost inginerii, meseriaşii, constructorii,  lucrătorii din producţie – depozit – logistică,  precum şi cei din categoria şoferi – servicii auto – curierat.

În aprilie, angajatorii au plătit cel mai bine pentru munca în străinătate, servicii auto, curierat şi pentru servicii medicale. Astfel, în medie, salariile oferite pentru munca din străinătate au fost de circa 1.800 de euro, cele pentru angajaţii din servicii auto sau curierat ajung la 1.180 de euro, iar personalul medical câştigă mai mult de 1.000 de euro lunar, conform datelor de la platforma OLX.

Luna trecut, cei mai căutaţi angajaţi din piaţa locală a muncii au fost inginerii - meseriaşii - constructorii, cu 13.521 de anunţuri postate de angajatori pe platforma OLX, în creştere cu 1% faţă de luna anterioară şi cu 71% faţă de aceeaşi lună din anul 2020,  lucrătorii din producţie – depozit – logistică, cu 10.724 de anunţuri postate, cu 14% mai multe faţă de luna precedentă şi cu 54% mai multe faţă de aprilie 2020,  precum şi cei din categoria şoferi – servicii auto – curierat, cu 7.975 de anunţuri postate de angajatori, în creştere cu 6% faţă de luna martie şi cu 124% faţă de aceeaşi lună din anul precedent.

De altfel, pe a patra poziţie în clasamentul celor mai căutate meserii de angajatori în luna aprilie au fost angajaţii din hoteluri şi restaurante, cu 3.512 de anunţuri postate de angajatori, în creştere cu 100% faţă de luna aprilie 2020.

„Anul trecut, la începutul pandemiei COVID-19, recrutările au fost printre primele activităţi sistate de către companii, indiferent de dimensiunea lor. La mai bine de un an, piaţa de recrutare dă semne puternice de revenire. Efectele se văd foarte puternic în categoriile care au continuat să funcţioneze sau chiar au crescut substanţial în perioada pandemiei, cum este cazul con­stru­c­ţiilor sau serviciilor de curierat/­transport. Când vorbim de HoReCa, vorbim de o «revenire la normalitate» accelerată atât de sezonalitate, cât şi de limitarea restricţiilor din turism“, crede Mihail Dimitrov, business manager, OLX Locuri de muncă.

La capitolul ofertelor de joburi care se ocupă cel mai repede, pe primul loc este categoria bone - me­na­jere, poziţii care s-au ocupat în circa 11 zile în luna aprilie a acestui an, în scă­dere de la 12 zile în luna pr­e­cedentă. În medie, salariile pentru o astfel de poziţie se ridică la 445 de euro net lunar, conform datelor de la OLX.

Pe locul al doilea în clasamentul ofertelor de joburi care se ocupă cel mai repede se află ofertele din zona de alte locuri de muncă, cu o durată medie de ocupare de 15 zile în aprilie 2021, urmate de finanţe - contabilitate, cu o medie de ocupare de 15 zile, şoferi - servicii auto - curierat, cu o medie de 16 zile şi de ofertele pentru agricultură - zootehnie, cu o medie de ocupare de 16 zile în luna trecută.

Pe judeţe, cele mai multe oferte de locuri de muncă în luna aprilie a acestui an au fost în Bucureşti-Ilfov, respectiv 14.505, în scădere cu 4% faţă de luna precedentă, însă în creştere cu 38% faţă de luna aprilie a anului trecut, urmat de Braşov, cu 4.984 de anunţuri de angajare, cu 20% mai multe faţă de luna precedentă şi în creştere cu 146% faţă de aprilie 2020, şi Cluj – cu 3.308 de anunţuri de locuri de muncă postate de angajatori în luna aprilie, în stagnare de la lună la lună, însă cu o creştere de 44% faţă de aprilie 2020.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.