Indemnizaţie de 100% din salariu pentru pacienţii COVID-19

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 iunie 2020 198 afişări

Indemnizaţie de 100% din salariu pentru pacienţii COVID-19

Boala COVID-19 a fost inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A, astfel că bolnavii primesc indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%, anunţă Avocatul Poporului. 

Avocatul Poporului salută adoptarea de către Guvern a unei decizii privind lista cu urgenţele medico-chirurgicale, precum şi bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asiguraţii beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, de 100% din salariu.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în 30 aprilie şi a cerut Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Sănătăţii să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A şi, în consecinţă, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avocatul poporului,
indemnizaţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.