INCREDIBIL. O profesoară a lipsit de la şcoală 20 de ani din 24

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 iunie 2023 29 afişări

INCREDIBIL. O profesoară a lipsit de la şcoală 20 de ani din 24

O profesoară de istorie şi filosofie la un liceu din Veneţia a lipsit de la şcoală în total 20 din cei 24 de ani de serviciu. A ajuns în vizorul unei inspecţii ministeriale care i-a definit metodele de predare ca fiind "incompatibile”. Acum, Curtea de Casaţie a confirmat concedierea ei.

Dintr-un total de 24 de ani de serviciu, ea a lipsit 20 de ani, adunând doar patru luni consecutive de predare a istoriei şi filozofiei într-un liceu. Chiar şi în cei 4 luni, elevii s-au plâns de "nepregătirea" ei, de "hazardul" în atribuirea notelor, pentru faptul că se prezenta fără manuale şi pentru alte atitudini total neprofesionale, comportament pe care chiar şi o inspecţie ministerială l-a definit ca fiind "incompatibil cu predarea".

În timpul inspecţiei Ministerului Educaţiei, solicitată de directorul liceului din Chioggia, provincia Veneţia, unde profesoara - beneficiară a unui contract anual pentru că era soţia unui ofiţer al Gărzii de de Finanţe - lucra, a reieşit că aceasta era neatentă "faţă de elevi", deoarece era preocupată de "folosea continu telefonul".

Prin urmare, Curtea de Casaţie a confirmat concedierea, aşa cum a stabilit deja Curtea de Apel din Veneţia în 2021.

În schimb, scrie presa italiană, în primă instanţă, în 2018, Curtea refuzase concedierea ei, considerând că, în ciuda "dezorganizării” profesoarei, controlul ministerului, de trei zile, a fost o perioadă "prea scurtă" pentru a certifica cazul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profesoară,
concediere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.