Incredibil ce îi pune să facă Elon Musk pe noii săi angajaţi de la Twitter. Este clar că nu-i pasă cu adevărat de oameni, spune Scott Wiener, senator al statului California

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 decembrie 2022 496 afişări

Incredibil ce îi pune să facă Elon Musk pe noii săi angajaţi de la Twitter. Este clar că nu-i pasă cu adevărat de oameni, spune Scott Wiener, senator al statului California

BBC a primit fotografii ale unor spaţii de birouri ale Twitter care au fost transformate în dormitoare, pe care autorităţile din San Francisco le investighează ca o posibilă încălcare a codului construcţiilor.

Una dintre imagini arată o cameră cu un pat dublu, inclusiv un dulap şi papuci.

Un fost lucrător a declarat că noul şef al Twitter, Elon Musk, a stat la sediul central de când a cumpărat firma.

Luna trecută, acesta a trimis un e-mail tuturor angajaţilor Twitter în care le spunea că "vor trebui să fie extrem de duri" pentru a reuşi.

Department of Building Inspection din San Francisco a confirmat că investighează posibile încălcări în urma unei plângeri.

Musk a declarat că oraşul atacă companiile pentru că oferă paturi "angajaţilor obosiţi". Într-un tweet, acum şters, Musk a postat că va lucra şi va dormi în birou "până când org va fi reparat".

BBC a primit, de asemenea, imagini cu canapele de la Twitter folosite ca paturi.

O altă sală de conferinţe are un ceas deşteptător şi un tablou plasat deasupra unui pat improvizat.

Luna trecută, domnul Musk - care a finalizat preluarea Twitter în octombrie - a trimis un e-mail tuturor angajaţilor companiei în care spunea că vor trebui să lucreze "ore lungi la intensitate mare".

"Doar o performanţă excepţională va constitui o notă de trecere", a scris el.

Scott Wiener, senator al statului California, a declarat miercuri pentru BBC: "Acum îi obligă [pe muncitori] să doarmă la Twitter. Este clar că nu-i pasă cu adevărat de oameni. Nu-i pasă de oamenii care lucrează pentru el".

Un oficial al Departamentului de Inspecţie a Construcţiilor a declarat pentru CBS News, partenerul american al BBC: "Trebuie să ne asigurăm că imobilul este folosit conform destinaţiei".

Forbes a dezvăluit povestea "micului şi tristului dormitor din sala de conferinţe de la sediul recent depopulat al companiei", notând că este o îmbunătăţire aparentă a aranjamentului cu sacul de dormit pe podea postat pe Twitter de un angajat.

Potrivit Bloomberg, dormitoarele ar fi, de asemenea, destinate să găzduiască personalul de la Tesla şi de la alte companii deţinute de Musk adus pentru a lucra la Twitter.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
twitter,
musk,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.