Incredibil! A fost o vedetă absolută, dar acum e un om al străzii. Starul care a ajuns să trăiască în mizerie

Postat la 06 februarie 2019 384 afişări

Rudi Lubbers (73 de ani), fostul boxer olandez participant la Jocurile Olimpice din 1964 şi 1968, care l-a înfruntat şi pe legendarul Muhammad Ali într-o partidă în 1973, a ajuns într-o stare gravă şi îşi duce viaţa în nişte condiţii mizere într-un sat din sud-estul Bulgariei.

Incredibil! A fost o vedetă absolută, dar acum e un om al străzii. Starul care a ajuns să trăiască în mizerie

După ce şi-a reprezentat ţara la cele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, pugilistul de categoria grea a trecut la profesionisti în 1970 şi a obţinut performanţe remarcabile, având 28 de victorii, dintre care 13 prin KO, şi 8 înfrângeri. Printre eşecuri se numără şi unul în faţa lui „The Greatest”, în 1973, la Jakarta. Lubbers a rezistat 12 runde în faţa lui Ali, însă a pierdut la puncte.

 

S-a retras în 1981, iar viaţa sa a luat o turnură groaznică. Lubbers a fost arestat în Portugalia pentru trafic de droguri, iar după eliberare i-a fost teamă să se mai întoarcă în ţara natală din cauza percepţiei pe care oamenii ar fi putut să o aibă despre el. Astfel, Rudi şi Ria, soţia sa, au trăit mai multă vreme în ţări precum Liban, Maroc, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Portugalia sau Bulgaria.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocurile olimpice,
ko,
portugalia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.