Incidente violente între protestatari şi forţele de ordine în apropierea ambasadei SUA din Liban

Autor: Mircea Olteanu Postat la 10 decembrie 2017 35 afişări

Forţele de securitate libaneze au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva protestatarilor strânşi în apropierea ambasadei Statelor Unite de la Beirut, după decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, privind Ierusalimul, informează site-ul postului BBC News.

Un număr mare de persoane au participat în ultimele zile la manifestaţii în diferite ţări musulmane pentru a protesta după ce preşedintele SUA a transmis că recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Cel puţin doi palestinieni au fost ucişi, iar alţi 300 au fost răniţi, vineri după-amiază, în urma confruntărilor cu serviciile de securitate israeliene în cursul protestelor desfăşurate în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

Protestatarii, unii dintre ei fluturând steaguri palestiniene, au aruncat proiectile în direcţia forţelor de securitate care au blocat drumul principal spre ambasada SUA de la Beirut.

Potrivit presei locale, unii protestatarii au încercat să pătrundă în incinta complexului unde se află ambasada.

Demonstranţii au scandat sloganuri anti-Trump.

În Liban locuiesc câteva sute de mii de refugiaţi palestinieni, inclusiv descendenţi ai celor care au fugit în momentul în care a fost fondat statul Israel, în anul 1948.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LIBAN,
SUA,
PROTESTE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.