INCENDIU de vegetaţie în Delta Văcăreşti din Capitală

Autor: Andreea Traicu Postat la 19 august 2017 154 afişări

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, sâmbătă, în Delta Văcăreşti din Capitală, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 3.000 metri pătraţi, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

La faţa locului intervin două autospeciale de stingere.

În luna aprilie, Parcul Naţional Văcăreşti a trecut, pentru o perioadă de zece ani, în administrarea Asociaţiei "Parcul Natural Văcăreşti", care colaborează cu Primăria Capitalei.

”Atribuirea Parcului Natural Văcăreşti către un administrator este momentul care încheie întregul proces derulat de minister în ultimii 5 ani pentru declararea primului parc urban din România şi a celui mai mare din Europa Continentală. Practic, din acest moment poate începe elaborarea planului de management al ariei naturale protejate. Acest plan va veni inclusiv cu propuneri de amenajare a Parcului Natural pentru ca populaţia să se bucure de un spaţiu de recreere unic în România. Mă aştept ca Parcul Natural Văcăreşti să devină un reper turistic natural pentru întreaga ţară, dar şi pentru turiştii străini şi o resursă de spaţiu verde pe care fiecare dintre aceştia să o aprecieze”, declara ministrul Mediului de atunci, Graţiela Gavrilescu.

Parcul Natural Văcăreşti este una dintre cele mai largi şi biodiverse zone umede urbane din Europa, având o suprafaţă de 1.840.000 de metri pătraţi de spaţiu verde şi adăposteşte 97 de specii de păsări şi mamifere. Se află la patru kilometri de centrul Bucureştiului, fiind primul parc natural urban din România, iar organizaţiile de mediu estimează că poate primi, anual, până la un milion vizitatori anual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INCENDIU,
VĂCĂREŞTI,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.