Incendiile de pădure afectează opt judeţe

Postat la 27 iulie 2012 46 afişări

Incendii de pădure au loc, vineri, în opt judeţe, pentru stingerea acestora intervenind pompieri militari, alături de pompieri civili, vânători de munte, angajaţi ai Inspectoratului General de Aviaţie şi ai ocoalelor silvice, precum şi voluntari, informează, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Argeş, incendiile de pe Vârfurile Netotu şi Roşu din masivul Făgăraş s-au extins. În această zonă arde vegetaţie uscată din golul alpin, plantaţie de puiet de brad, pădure de conifere şi resturi de exploatare forestieră pe o suprafaţă ce însumează aproximativ 630 hectare, existând în continuare pericolul de extindere a focului. Incendiul semnalat pe Vârful Negoiu este sub control, zona rămânând sub supravegherea unui angajat al ocolului silvic, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a survolat, joi, zona pentru recunoaştere aeriană, iar vineri intervine şi prin aruncare de substanţe stingătoare.

Mai multe despre situatia din tara pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incendii,
padure,
judete,
stingere,
paduri
/actualitate/incendiile-de-padure-afecteaza-opt-judete-9906441
9906441
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.