Încălzirea globală face primele victime: o insulă e pe cale să fie înghiţită de ape

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 02 iunie 2014 346 afişări

Încălzirea globală face primele victime: o insulă e pe cale să fie înghiţită de ape

Kiribati, o insulă din Pacificul de Sud, se află la doar 3 metri deasupra nivelului apei. Preşedintele statului, Anote Tong, a declarat de curând că în maximum 60 de ani insula nu va mai putea fi locuită, relatează Business Insider.

Kiribati este în pericol să fie înghiţită de ape din cauza vitezei cu care gheţarii din Groenlanda şi Antarctica se topesc. Acest proces este cauzat, în mare măsură, de emisiile de carbon ale fabricilor, maşinilor şi activităţilor umane.

Statul din Pacific nu este un poluator important, emisiile de arbon ajungând la doar 7% din media globală.

Încălzirea globală va înrăutăţi riscurile la adresa sănătăţii publice, va afecta agricultura şi va produce inundaţii în multe zone ale lumii, avertizează Intergovernmental Panel on Climate Change. Totodată, fenomenul poate agrava sărăcia şi poate accentua tipurile de şocuri economice care conduc la conflicte.

Înainte de a se angaja la investiţii de miliarde de dolari în energie regenerabilă sau infrastructură de protecţie împotriva inundaţiilor şi fenomenelor meteorologice extreme, multe ţări aşteaptă ca ştiinţa să producă rezultate mai concludente, care să arate cu certitudine evoluţia încălzirii globale şi contribuţia omului la schimbările climatice.

Raportul IPCC arată că există o probabilitate de cel puţin 95% ca încălzirea globală să fie cauzată de om, faţă de cifra de 90% înaintată în 2007.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/incalzirea-globala-face-primele-victime-o-insula-e-pe-cale-sa-fie-inghitita-de-ape-12676904
12676904
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.