Încă un oraş din China a fost închis pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Autor: Departamentul Externe Postat la 26 ianuarie 2020 58 afişări

Încă un oraş din China a fost închis pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Autorităţile din Shantou iau măsuri de închidere a oraşului, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirusul din Wuhan, informează site-ul postului CNN.

Oraşul port va restricţiona traficul tuturor autobuzelof, trenurilor suburbane şi feriboturilor începând cu 14.00, ora locală, potrivit unei declaraţii oficiale postată pe site-ul guvernului din Shantou.

Shantou este primul oraş din provincia Guangdong care ia astfel de măsuri. Are o populaţie de 5,59 milioane de oameni şi se află pe coasta Chinei la aproximativ 1.000 de kilometri de Wuhan, capitala Hubei şi punctul zero al epidemiei.

Shantou va restricţiona şi traficul autovehiculelor, vapoarelor, iar de luni va interzice intrarea şi ieşirea oamenilor, cu excepţie vehiculelor de urgenţă ale autorităţilor guvernului.

Sunt 16 oraşe care au luat măsuri de închidere parţială sau totală, lucru care a afectat circa 62,8 milioane de oameni, aproximativ echivalentul populaţiei Marii Britanii (66,4 milioane de persoane la mijlocul anului 2018).

Sunt peste 2.000 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanţul deceselor a ajuns la 56, potrivit unor date făcute publice duminică, informează Reuters.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coronavirus,
shantou,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.