Firea: Proiectul de lărgire la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, gata în această primăvară

Autor: Diana Grigore Postat la 25 ianuarie 2020 173 afişări

Firea: Proiectul de lărgire la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, gata în această primăvară

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că proiectul de lărgire la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză din zona Pipera avansează şi că acesta ar putea fi gata în primăvară. Edilul precizează că suma aferentă acestui proiect se ridică la 48 milioane de lei, fără TVA.

„Lărgirea la 4 benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză, din zona foarte aglomerata Pipera, avansează. Constructorul lucrează la modernizarea benzilor de circulaţie vechi. În perioada următoare, vor fi realizate lucrări de repoziţionare a reţelei de gaze pe anumite zone şi o parte dintre branşamentele necesare. Pe tronsonul nou construit, urmează finalizarea lucrărilor de la intersecţia cu strada Intrarea Chefalului şi a reţelei de iluminat public. Astfel, în funcţie de condiţiile meteorologice, lucrarea se va finaliza în această primăvară”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Primarul general precizează care este stadiul lucrărilor.

„După deschiderea circulaţiei pe cele două benzi nou construite, lucrările s-au mutat pe bucata veche a şoselei. În mai puţin de o lună, au fost realizate lucrări de decopertare şi desfacere a vechilor straturi de asfalt pe toată lungimea între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Bd. Barbu Văcărescu. De asemenea, a fost realizată săpătura necesară îmbunătăţirii terenului de fundare şi o parte dintre lucrările necesare la reţeaua de apă şi canal”, a completat Firea.

Edilul susţine că costul actualizat pentru finalizarea lucrărilor menţionate se ridică la 48 de milioane de lei, fără TVA.

„Proiectul noii şosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens. Dirigenţia de şantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti. Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup - Tracon - Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA”, a adăugat Firea, în mesajul postat pe Facebook.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
benzi,
circulaţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.