Inca un militar roman a murit in Afganistan

Postat la 05 mai 2011 22 afişări

Caporalul Constantin-Laurentiu Lixandru a murit, joi, in Afganistan, dupa ce a fost ranit grav in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, incident petrecut in timpul unei misiuni de patrulare. MApN a comunicat ca joi, in jurul orei 13.30, caporalul Constantin-Laurentiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a cazut la datorie in Provincia Zabul.

Conform sursei citate, in timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestra a unui obiectiv, conform procedurilor. In urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost ranit grav, fiind evacuat de urgenta la Spitalul Militar din baza Lagman pentru ingrijiri medicale. Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vietii sale, caporalul Lixandru a decedat. Militarul, in varsta de 30 ani, era casatorit si nu avea copii. "Ministrul Apararii nationale Gabriel Oprea a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurentiu Lixandru, care si-a sacrificat viata sub culorile Drapelului national, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan", precizeaza MApN.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/inca-un-militar-roman-a-murit-in-afganistan-8235145
8235145
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.