Încă un gigant prezent şi în România începe să concedieze din angajaţi. 7.500 de oameni îşi vor pierde locurile de muncă

Postat la 21 noiembrie 2018 474 afişări

IKEA Group, care deţine 367 de magazine de mobilă la nivel mondial, plănuieşte să desfiinţeze 7.500 de joburi în următorii doi ani, în principal personal administrativ, a anunţat miercuri printr-un comunicat gigantul din retail, conform Business Insider.

Încă un gigant prezent şi în România începe să concedieze din angajaţi. 7.500 de oameni îşi vor pierde locurile de muncă

 Procentul de concedieri estimat se ridică la aproape 5% din personalul total al grupului.

 

În acelaşi timp, compania olandeză estimează că în aceeaşi perioadă va crea 11.500 de noi locuri de muncă, ca urmare a dezvoltării de noi formate de magazine şi a creşterii online-ului, dar şi a dezvoltării ofertei de servicii şi a investiţiilor în noi capabilităţi digitale, se arată în comunicat.

 

Aflată într-o periodă de transformare, compania îşi intensifică serviciile digitale, de livrare şi alte servicii şi testează noi formate de magazine mai accesibile, într-un peisaj al retailului şi al consumului în continuă şI rapidă schimbare.

 

“Trebuie să simplificăm felul în care suntem organizaţi. De-a lungul ultimilor ani… am investit în resurse în multe moduri diferite. Şi, ca să fim sinceri, vedem acum că în câteva segmente din organizare avem de două ori mai mult de lucru”, a spus Jesper Brodin, director executiv IKEA, pentru Reuters.

 

Brodin a menţionat că disponibilizările preconizate se vor face din rândul funcţiilor centrale şi din birourile de servicii globale, dar şi locale de pe piaţă.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
concediere,
gigant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.