Încă un gigant din domeniul crypto intră în FALIMENT. Creditorul crypto şi două dintre subsidiarele sale de creditare au cerut falimentul joi seară la New York

Autor: Ştefan Stan Postat la 20 ianuarie 2023 283 afişări

Încă un gigant din domeniul crypto intră în FALIMENT. Creditorul crypto şi două dintre subsidiarele sale de creditare au cerut falimentul joi seară la New York

Creditorul crypto Genesis Global Holdco şi două dintre subsidiarele sale de creditare au cerut falimentul joi seara la New York, fiind cel mai recent jucător din crypto care a căzut după prăbuşirea exchange-ului FTX.

Falimentul marchează sfârşitul unei ere în care împrumutul de active crypto a alimentat tranzacţiile efectuate atât de investitorii individuali, cât şi de cei instituţionali care urmăreau randamente ridicate. Scăderea accelerată a preţurilor monedelor virtuale, care a început la sfârşitul lui 2021, a dus la prăbuşirea multor companii care depindeau de acest model de afaceri.

Genesis a rezistat mai mult decât altele. Spre exemplu, Celsius Network LLC şi Voyager Digital Ltd., alţi creditori crypto, au declarat falimentul în iulie.

Firma a cerut protecţia legii falimentului alături de Genesis Global Capital LLC şi Genesis Asia Pacific Pte. Ltd., două filiale. Subsidiara de tranzacţionare a instrumentelor derivate şi la vedere, activitatea de custodie şi divizia de brokeraj a Genesis Global Trading nu sunt incluse în cerere şi continuă operaţiunile de tranzacţionare cu clienţii, a precizat Genesis.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.