​Încă o resursă prin care putem creşte turismul intern: Profesia de ghid montan îşi face loc printre tinerii români

Autor: Miruna Diaconu Postat la 27 iunie 2022 26 afişări

Profesia de ghid montan câştigă din ce în ce mai mult teren în rândul tinerilor români, mai ales în contextul în care ultimii doi ani marcaţi de pandemie au reprezentat o redescoperire a României, ceea ce a dus implicit şi la creşterea numărului de amatori de drumeţii montane.

În urma unui curs internaţional, nouă lideri montani vor primi pe data de 2 iulie la Cluj diplomele de absolvire din partea Societăţii Ghizilor şi Liderilor Montani (SGLM). Cursul reprezintă procesul de formare profesională pentru profesia de ghid internaţional de drumeţie montană (International Mountain Leader) conform standardului UIMLA (Union of International Mountain Leaders Associations), un organism internaţional de conducere care reprezintă liderii internaţionali de munte din întreaga lume. Cu o astfel de certificare, un ghid poate îndruma turiştii în zone montane până la limita zăpezii permanente pe trasee care nu necesită utilizarea materialelor de alpinism pentru înaintarea în siguranţă.

Cursul se adreseaza pasionaţilor de munte cu experienţă în drumeţia montană, atât în munţii din România, cât şi din alte zone, cu o bună condiţie fizică. Cursul se desfăşoară atât teoretic, cât mai ales practic, în module de vară şi iarnă. Un astfel de curs este format din 12 module, dintre care două sunt realizate în afara ţării, care reprezintă 1.080 de ore,  iar costul unui singur modul este în medie de 1.100 lei.

SGLM (Societatea Ghizilor si Liderilor Montani din Romania) este o asociaţie profesională a ghizilor şi liderilor montani din Romania afiliată UIMLA. Societatea are scopul de a impune standarde ridicate de profesionalism în rândul celor care practică meseria de ghid de drumeţie montană şi, totodată, de a promova turismul montan responsabil, în condiţii de siguranţă pentru turişti. Filiala din România a fost înfiinţată în 2013 şi are 47 de membri.​​​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ghid,
crestere,
romani,
tineri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.