Încă o multinaţională se pregăteşte de restructurări masive. Compania vrea să concedieze peste 2.000 de oameni

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 ianuarie 2021 95 afişări

Încă o multinaţională se pregăteşte de restructurări masive. Compania vrea să concedieze peste 2.000 de oameni

Producătorul francez de anvelope Michelin a anunţat miercuri că va reduce până la 2.300 de locuri de muncă pe parcursul a trei ani ca parte a unui nou plan de simplificare şi competitivitate, adăugând că acest lucru nu ar presupune disponibilizări şi nici închideri de uzine, anunţă Reuters.

Reducerile de locuri de muncă echivalează cu aproape 2% din forţa de muncă globală.

Pandemia COVID-19 a lovit industria auto, care se lupta deja cu trecerea la vehiculele electrice, de la maşinile cu motoare cu aprindere internă.

Planul se va baza pe negocierea unui acord-cadru pe trei ani care nu va presupune disponibilizări, a spus grupul într-un comunicat. „Planul nu se bazează pe închideri de uzine”, a adăugat compania.

Michelin a declarat că măsurile vor afecta până la 1.100 de posturi în birouri şi 1.200 de locuri de muncă în fabrici, subliniind că aproape 60% din reducerile de locuri de muncă se vor baza pe scheme voluntare de pensionare anticipată.

Compania are peste 127.000 de angajaţi în întreaga lume.

În România Michelin are trei fabrici - Floreşti Anvelope, Zalău Anvelope, Zalău Cord - şi o reţea de distribuţie. Din 2014, România a devenit centrul de coordonare al noii zone comerciale din Europa Centrala şi de Sud: Albania, Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia şi Ungaria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
michelin,
locuri de muncă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.