Încă o decizie controversată luată de Elon Musk. Ce face acesta în plină pandemie de COVID-19 sfidând interdicţiile impuse de autorităţi. „Arestaţi-mă"

Postat la 16 mai 2020 2101 afişări

Încă o decizie controversată luată de Elon Musk. Ce face acesta în plină pandemie de COVID-19 sfidând interdicţiile impuse de autorităţi. „Arestaţi-mă"

CEO-ul şi cofondatorul Tesla, Elon Musk, a confirmat marţi dimineaţă printr-un tweet că producătorul electrical vehicle va reîncepe producţia, contrar ordinelor stabilite de autorităţile din regiunea Alameda, care impuneau ca unitatea să rămână închisă până la ridicarea restricţiilor, scrie The Driven. Tesla îşi reia producţia contrar regulilor provinciei Alameda. „Voi fi acolo ca toţi ceilalţi. Dacă cineva este arestat, voi cere să fiu arestat eu”, a spus Musk.

Mesajul vine după o serie de alte tweeturi ale sale, în care îşi exprima opoziţia faţă de obligativitatea de a sta acasă pe fondul răspândirii coronavirusului, măsuri puse iniţial în aplicare de statul California, şi care au fost, parţial, ridicate vineri.

Tesla a sfidat iniţial restricţiile adoptate în martie, spunâng că este o industrie esenţială, dar apoi a închis fabrica în aceeaşi lună, pe data de 23 martie, concediind înainte jumătate din echipă.

Elon Musk şi-a exprimat intenţia de a relua producţia automobilelor Model 3 şi Model Y, argumentând că impunerea măsurilor de izolare la domiciliu este neconstituţională. A mers atât de departe încât, într-o şedinţă, i-a numit pe reprezentanţii statului „fascişti”.

Guvernatorul Californiei a confirmat pe Twitter că unele restricţii vor fi ridicate vineri, Musk exprimându-şi entuziasmul vizavi de anunţ cu un „Yeah!” postat pe platformă. Ulterior, judeţul Alameda a spus însă că nu a permis companiei să reia producţia, Musk ameninţând că va închide sediul Palo Alto din statul California, Tesla înaintând totodată un proces federal împotriva provinciei, spunând că şi-a depăşit jurisdicţia.

Acum, cel mai recent comentariu al lui Musk confirmă rapoartele conform cărora Tesla a repornit producţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productie,
tesla,
reluare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.