Inca o aderare grabita la UE: Croatia

Postat la 19 martie 2011 39 afişări

Ministrul italian al afacerilor externe, Franco Frattini, s-a exprimat in favoarea incheierii in iunie a negocierilor de aderare a Croatiei la Uniunea Europeana, avertizand ca o amanare pentru o data ulterioara ar reprezenta o "capcana".

Potrivit sefului diplomatiei italiene, incheierea negocierilor de aderare in iunie ar permite Croatiei sa semneze "in toamna" tratatul de aderare.

Croatia a inceput in 2005 negocierile de aderare la UE. In prezent, 28 din 35 de capitole de negociere sunt inchise. Reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei raman printre principalele probleme pe care Croatia trebuie sa le depaseasca inainte de finalizarea negocierilor.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/inca-o-aderare-grabita-la-ue-croatia-8075518
8075518
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.