Încă o achiziţie a fraţilor Pavăl de la Dedeman la Bursa de la Bucureşti. În ce companie din Romania au investit 100 mil de lei

Autor: Liviu Popescu Postat la 29 septembrie 2022 418 afişări

Încă o achiziţie a fraţilor Pavăl de la Dedeman la Bursa de la Bucureşti. În ce companie din Romania au investit 100 mil de lei

Promateris (PPL), producător de ambalaje biodegradabile şi compostabile listat la Bursa de la Bucureşti cu o capitalizare de 382 mil. lei, a anunţat joi seară că Paval Holding – controlat de Adrian şi Dragoş Pavăl, acţionarii retailerului de bricolaj Dedeman, au intrat în acţionariatul companiei prin achiziţia a 24% de la omul de afaceri Florin Pogonaru şi de la Tudor Georgescu, CEO-ul Promateris.

Tranzacţia a fost încheiată pe segmentul OTC (over the counter), aşadar nu a fost înregistrată în sistemul bursei de la Bucureşti. Astfel de tranzacţii OTC cu asemenea pachete mari sunt destul de rare la bursa locală.

Astfel Pavăl Holding controlează 24% din Promateris, echivalentul unei investiţii de 91 mil. lei, în urma unei tranzacţii prin care omul de afaceri Florin Pogonaru a vândut direct din Promateris, dar şi prin unele companii controlate de acesta şi de familia acestuia. Pavăl Holding are 6,9 milioane de acţiuni PPL.  

Tudor Georgescu a vândut 1,6 milioane de acţiuni PPL la un preţ de 7,74 lei pe acţiune, la jumătate faţă de cel de tranzacţionare de joi seară de 14 lei, potrivit raportărilor de la BVB. Trazacţia a fost încheiată pe 28 septembrie.

“Astfel, acţionarii care acţionează în grup concertat au ajuns la o deţinere cumulată de 20.078.397 acţiuni, reprezentând 69,96% din capitalul social al Emitentului, scăzând sub pragul de 75% prevăzut de art. 71 din Legea 24/2017”, se arată în raportarea semnată de Florin Pogonaru.

De la început de 2022 acţiunile PPL au plus 40% pe tranzacţii de aproape 1 mil. lei pe o bursă în scădere cu aproape 20%.

Compania a raportat o cifră de afaceri  de 87,7 milioane de lei în primele şase luni ale anului, în creştere cu 3,5%, un rezultat EBITDA de 11,8 milioane de lei şi o marjă EBITDA de 13,4%, potrivit raportului financiar publicat la BVB. Profitul net a fost de  4,9 milioane de lei, faţă de 9,6 milioane lei în perioada similară din 2021.

 ​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bursa,
achizitie,
dedeman,
cumparare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.