Încă 25 de noi centre de vaccinare au fost deschise miercuri în Bucureşti şi în ţară

Autor: Cosmin Pirv Postat la 30 decembrie 2020 25 afişări

Încă 25 de noi centre de vaccinare au fost deschise miercuri în Bucureşti şi în ţară

Procesul de vaccinare continuă miercuri în 25 de noi centre deschise în Bucureşti şi în judeţele Dolj, Timiş şi Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19, cele 25 de noi centre deschise funcţionează în Bucureşti, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Agrippa Ionescu”, în Dolj, la Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”, Spitalul „Filişanilor” Filiaşi, Spitalul Clinic de

Neuropsihiatrie Craiova, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, Spitalul Municipal Băileşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul CFR Craiova, Spitalul Municipal Calafat şi Spitalul Orăşenesc Dăbuleni, în Timiş, la Spitalul Judeţean, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Victor Popescu” şi Spitalul Municipal Lugoj, iar în Hunedoara la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal Hunedoara, Spitalul Municipal Brad, Spitalul Orăşenesc Haţeg, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul de Urgenţă Petroşani, Spitalul Municipal Orăştie, Spitalul CF Simeria, şi Spitalul Municipal Vulcan.

În aceste centre de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în prima tranşă, cât şi în cea de-a doua tranşă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a Municipiului Bucureşti.

Conform comunicatului, de la Centrul Naţional de stocare Cantacuzino au fost distribuite 1470 doze de vaccin pentru unităţile medicale din Bucureşti, de la Centrul regional Timişoara au fost repartizate 1850 doze de vaccin, 875 pentru unităţile medicale din Timişoara şi 975 pentru cele din judeţul Hunedoara, iar de la Centrul regional Craiova au fost distribuite 975 doze pentru spitalele din judeţul Dolj.

Procesul de vaccinare se desfăşoară, conform Strategiei naţionale, pentru personalul prevăzut în Etapa I din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccinare,
centre,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.