In vremuri de criza, Malev conteaza pe Romania

Postat la 23 septembrie 2009 18 afişări

Compania maghiara de aviatie Malev considera ca piata din Romania are o importanta strategica si urmareste cresterea prezentei pe aeroporturile din tara, dar si a cotei de piata. In momentul de fata, unul din zece pasageri Malev este roman.

Noua strategie a companiei, care a generat rezultate semnificative pe pietele din Europa de Vest, va fi aplicata si in Romania. Malev va urmari atragerea pasagerilor prin adoptarea unor tarife similiare cu cele ale companiilor low-cost. In acest sens, compania promoveaza oferte la pret mai mic fata de anul trecut pentru destinatiile din Europa. Compania, ai carei clienti fac parte din segmentul Corporate, se va orienta spre atragerea unui nou segment de pasageri prin intermediul unei noi stategii de marketing. Noua politica de tarife va avea scopul de a atrage familii, studenti, turisti sau grupuri organizate. Prin programul dedicat companiilor mici si mijlocii, numarul partenerilor s-a dublat. In plus, Malev va imbunatati serviciul on-line de rezervare a biletelor, urmarind crestea rezervarilor pe internet de la 10% in prezent, la 25%.

Cresteri pe piata romaneasca

"In luna august s-au inregistrat cu 12% mai multi pasageri comparativ cu anul trecut. Tendinta este valabila si in Romania unde s-a inregistrat o crestere de 4,3%", a declarat Karim Makhlouf, director comercial al Malev, care se arata optimist in ceea ce priveste situatia rezervarilor din septembrie si octombrie. In prezent, compania opereaza 65 de zboruri saptamanale spre Budapesta, dinspre Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara si Targu Mures. Malev si-a marit numarul de zboruri cu 13% fata de anul trecut si detine 84% din cota de piata dintre Romania si Ungaria. Circa 280.000 de romani au calatorit cu Malev in 2008.

Malev opereaza zboruri catre 50 de orase in 35 de tari si detine o flota de 25 de aeronave printre care 18 avioane Boeing 737 Next Generation.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-vremuri-de-criza-malev-conteaza-pe-romania-4924189
4924189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.