In viitor, soferii ar putea frana exclusiv prin puterea gandului (VIDEO)

Postat la 31 iulie 2011 15 afişări

Pentru prima data, cercetatorii au detectat semnalele din creier care anticipeaza momentul cand un sofer va frana. In viitor, sistemele de franare asistata ale automobilelor ar putea fi actionate inainte ca soferul sa faca un gest, prin simpla detectie a gandurilor acestuia.

Semnalele electrice trimise de creier pentru a semnaliza intentia de franare au fost detectate de oamenii de stiinta cu 130 de milisecunde inainte ca soferii sa apese pedala de franare, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Tehnica din Berlin. Daca frana ar fi fost aplicata in momentul cand gandul a fost detectat, distanta de franare ar fi fost redusa cu 4 metri.

Studiul publicat in Journal of Natural Engineering a fost efectuat pe o serie de voluntari care au fost asezati in fata a trei monitoare, intr-un simulator de conducere numit "The Open Source Racing Car Simulator".

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-viitor-soferii-ar-putea-frana-exclusiv-prin-puterea-gandului-video-8549359
8549359
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.