În urmă cu 14 ani, China a închis Facebook. Acum, Meta este pregătită să revină

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 noiembrie 2023 93 afişări

În urmă cu 14 ani, China a închis Facebook. Acum, Meta este pregătită să revină. Compania condusă de Mark Zuckerberg a ajuns la un acord cu multinaţionala de jocuri Tencent pentru a vinde căştile cu realitate augmentată Meta Quest în ţara asiatică, unde Facebook este blocat din 2009.

În urmă cu 14 ani, China a închis Facebook. Acum, Meta este pregătită să revină

Conform Wall Street Journal, acordul preliminar va face din Tencent vânzătorul exclusiv al căştilor în China, iar producătorul de jocuri video va începe vânzarea acestora la sfârşitul anului 2024.

De asemenea, acesta oferă Meta o şansă de a reveni în China după 14 ani şi de a concura cu Bytedance, proprietarul TikTok, care produce casca VR Pico.

Meta şi Tencent nu au răspuns la solicitările Reuters pentru comentarii.

Meta vinde căştile Quest 2 în Statele Unite la un preţ de pornire de 300 de dolari şi căştile Quest Pro la 1.000 de dolari. La începutul acestui an a prezentat Quest 3, cu un preţ de pornire de 500 de dolari.

Facebook şi Twitter au fost blocate de Beijing la jumătatea anului 2009, în urma unor revolte în provincia Xinjiang, despre care autorităţile au spus că au fost favorizate de reţelele de socializare.

Acordul vine pe fondul unor relaţii tensionate între China şi Statele Unite, după ce administraţia Biden a impus restricţii la exportul anumitor tehnologii de vârf, în special a unor cipuri, în încercarea de a împiedica utilizarea acestora de către armata chineză.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meta,
tencent,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.