În Turcia, bancherii care mint pentru profit sunt pedepsiţi cu închisoare de la doi la cinci ani

Postat la 09 ianuarie 2013 13 afişări

Parlamentul din Turcia a emis o lege care va fi implementată de autorităţile de reglementare financiară şi în care se stipulează că "cei care furnizează informaţii false, greşite sau înşelătoare, cei care răspândesc zvonuri sau dau informaţii, fac comentarii sau pregătesc rapoarte cu intenţia de a influenţa preţurile, valoarea instrumentelor de pe piaţa de capital sau deciziile investitorilor vor fi pedepsiţi cu închisoare de la doi la cinci ani".

În general, economiştii care se ocupă de pregătirea rapoartelor şi a analizelor legate de piaţa financiară pot primi mustrări de la şefi, unele chiar aspre, în cazul în care sunt sesizate anumite nereguli, însă Turcia a decis să fie mai drastică, notează The Wall Street Journal. Ca urmare, în ultima perioadă în presa turcă au apărut mai multe materiale care sugerează că băncile renunţă la piaţa turcă, însă instituţiile de credit neagă acest lucru. Cu toate acestea, este clar că mai multe bănci mari, inclusiv J.P. Morgan Chase, Citigroup, Commerzbank şi Turkiye Garanti Bankasi au solicitat personalului de pe partea juridică să verifice dacă economiştii lor sunt în siguranţă dacă fac public ceea ce cred despre economia Turciei.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-turcia-bancherii-care-mint-pentru-profit-sunt-pedepsiti-cu-inchisoare-de-la-doi-la-cinci-ani-10444507
10444507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.