In Tunisia se moare de foame. La Davos unii platesc o avere ca sa invete cum sa faca bani

Autor: Ana Raduta Postat la 27 ianuarie 2011 29 afişări

Liderii business-ului european sunt prezenti in momentul de fata la Davos, unde participa la Forumul Economic Mondial. "Permisul" de intrare i-a costat insa o avere.

Cine vrea sa ia parte la aceasta intalnire anuala trebuie sa dispuna pentru inceput de o mica avere. Participarea implica o serie de costuri uriase, dar pe care oamenii de afaceri le trec cu vederea sau le considera normale, desi, in mod evident, nu sunt.

Sa incepem cu inceputul: taxa anuala de membru la Forumul Economic Mondial, fara de care participarea este imposibila, costa 52.000 de dolari. Biletul mai costa 19.000 de dolari, asa ca facem primul total - 71.000 de dolari. Pentru o singura persoana.

Daca vreti sa aveti acces la sesiunile speciale pe industrii, despre care se spune ca reprezinta cea mai importanta parte a Forumului, trebuie sa devii "Industry Associate". E simplu, dar costa 137.000 de dolari pe an.

Sa spunem ca nu veniti singuri, ci vreti sa mai aduceti un coleg. Nu este suficient sa cumparati pur si simplu biletul de 19.000 de dolari. Trebuie sa va castigati dreptul de a mai aduce pe cineva, prin aderarea la titlul de "Industry Partner". Si asta costa - 263.000 de dolari. Iti da doar dreptul de a veni insotit pentru ca biletele se iau separat si cum un bilet costa 19.000 de dolari, inmultim cu 2, adaugam la taxa de "Industry Partner" si ajungem la suma de 301.000 de dolari.

Poate vreti, totusi, ca de aceasta experienta sa beneficieze nu doar unul, ci mai multi colegi. In primul rand, trebuie sa stiti ca nu aveti voie sa aduceti mai mult de cinci persoane. Este limita impusa pentru fiecare companie. Pentru asta rangul de "Industry Partner" nu mai este suficient, ci trebuie sa urcati in ierarhie pana la "Strategic Partner", in schimbul sumei de 527.000 de dolari. Nici aici nu sunt incluse biletele, deci mai inmultim o data 19.000, dar cu 5, adaugam la 527.000 si avem o "nota de plata" de 622.000 de dolari.

Partea interesanta este ca, dintr-un grup de cinci persoane, una trebuie sa fie in mod obligatoriu femeie. In plus, pentru a putea fi eligibil la titlul de "Strategic Partner", trebuie sa reprezinti una dintre cele mai mari 250 de companii din lume.

Cine vrea sa se si distreze putin dupa conferinte (si mai orice corporatist care se respecta va dori sa faca asta), poate organiza o petrecere, insa costurile se ridica la cel putin 210 dolari pentru fiecare invitat. Drumul pana aici mai costa intre 1.000 si 100.000 de dolari, in functie de tipul avionului care transporta invitatii, iar cazarea nu este nici ea ieftina. Cele mai "saracacioase" camere de hotel costa 500 de dolari pe noapte, in timp ce o cabana privata poate ajunge la 140.000 de dolari, pentru toata saptamana.

Asa ca nu este de mirare de ce marile companii pun in fiecare an deoparte un buget de peste un milion de dolari pentru un asemenea "rasfat" pe prima mana. Dar cine nu ar face asta pentru a sta in preajma celor mai importanti oameni de afaceri din lume?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adevarul,
Davos,
bani,
business
/actualitate/in-tunisia-se-moare-de-foame-la-davos-unii-platesc-o-avere-ca-sa-invete-cum-sa-faca-bani-7925500
7925500
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.