În timp ce profesorii sunt în stradă pentru a cere măriri de salarii, Guvernul timite milioane către mai multe primării pentru că nu mai au bani de salarii

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 iunie 2023 36 afişări

În timp ce profesorii sunt în stradă pentru a cere măriri de salarii, Guvernul timite milioane către mai multe primării pentru că nu mai au bani de salarii

Executivul a alocat joi 16,7 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară pentru mai multe primării  care se confruntă cu dificultăţi în plata salariilor, cheltuielilor  pentru protecţia copilului şi asistenţă socială, precum şi a facturilor restante.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 16,7 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, bugetelor locale al unor unităţi administrativ-teritoriale.

Beneficiari ai acestor fonduri alocate sunt 22 de unităţi administrativ-teritoriale din 17 judeţe (2 municipii, 1 oraş, 19 comune) care se confruntă cu dificultăţi în ceea ce priveşte asigurarea surselor de finanţare a cheltuielilor curente şi de capital, „pe fondul creşterii preţurilor la utilităţi şi la materiale, autorităţile administraţiei publice locale sunt în imposibilitatea de a asigura funcţionarea aparatului de specialitate (salarii, cheltuielile pentru protecţia copilului şi asistenţă socială, plata unor facturi restante, etc.), a serviciilor publice din subordine, cofinanţarea proiectelor cu finanţare nerambursabilă sau cu finanţare din programe naţionale aflate în implementare, precum şi plata unor cheltuieli stabilite prin hotărâri judecătoreşti”, potrivit unui comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
primării,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.