În sfârşit se pune piciorul în prag: Guvernul vrea să pună PUNCT defrişărilor

Postat la 22 iulie 2017 548 afişări

Ministerul Apelor şi Pădurilor a anunţat că începe, de vineri, demersurile pentru preluarea în pază a tuturor suprafeţelor de pădure nepăzite la acest moment din România, indiferent de forma acestora de proprietate.

În sfârşit se pune piciorul în prag: Guvernul vrea să pună PUNCT defrişărilor

”S-a dovedit că aceste suprafeţe, fiind nepăzite, sunt ţintele preferate ale hoţilor şi surse predilecte pentru tăierile ilegale. Ca parlamentar, anul acesta am modificat Codul Silvic şi am introdus noi prevederi importante, printre care şi aceasta. Odată cu intrarea în vigoare a legii, ca ministru, am şansa să o pun în aplicare. Şi vă garantez că vom mobiliza toate resursele din teritoriu, astfel încât niciun metru pătrat de pădure din România să nu mai rămână nepăzit”, precizează Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor, într-un comunicat transmis MEDIAFAX.

Măsura este prevăzută în noul Cod Silvic, Legea 175/2017, care intră de la această dată în vigoare. Suprafaţa totală de pădure care va beneficia de pază este de aproape o jumătate de milion de hectare.

”Motivele pentru care această suprafaţă a fost nepăzită până acum sunt multiple: litigii sau necunoaşterea proprietarului, iar atunci ocolul silvic nu a avut cu cine să încheie contractul de servicii, dimensiunea redusă a suprafeţelor, care nu generează profit şi astfel proprietarii nu şi-au permis plata serviciilor de pază. Pentru pădurile cu o suprafaţă mai mică de 30 de hectare, costurile pentru pază sunt suportate de la bugetul de stat şi vor fi plătite direct ocolului silvic care prestează serviciile. Această prevedere se regăsea şi în vechea formă a Codului Silvic, însă era aplicabilă doar pentru pădurile cu proprietar cunoscut. Noua formă a Codului permite asigurarea serviciilor de pază şi pentru pădurile cu proprietar necunoscut sau pentru care nu s-a stabilit încă succesiunea”, se explică în comunicatul transmis de Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
defrisari,
guvern,
picior,
prag,
paduri,
paza,
ape,
padure,
minister,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.