În sfârşit se întâmplă!! Cea mai aşteptată autostradă din România devine REALITATE

Postat la 31 octombrie 2018 900 afişări

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, marţi, la Parlament, că autorizaţia de mediu pentru construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti este estimată pentru luna decembrie, în timp transmiterea documentaţiei către autorităţile europene este programată în trimestrul patru al anului 2019.

În sfârşit se întâmplă!! Cea mai aşteptată autostradă din România devine REALITATE

„Din 5,8 miliarde euro alocare pe infrastructura de transport, indiferent că vorbim de rutier, naval, aerian, feroviar, 4 miliarde sunt subcontractate, deci asta înseamnă că nu mai e nevoie nici de studii de fezabilitate, nici de proiect tehnic, nici de licitaţii. Din 4 miliarde euro, până în momentul de faţă, am transmis solicitare şi s-a întors de la Comisia Europeană un miliard de euro pentru infrastructură. Nevoile României sunt enorme”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Parlament, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Ministrul a prezentat şi situaţia la „cald” de la Ministerul Transporturilor cu privire la autostrada Sibiu-Piteşti.

 

„Situaţia de la Sibiu-Piteşti, luată ieri, caldă, de la ministerul Transporturilor. Autoritatea de management pe care o gestionez si care gestionează infrastructura mare, de transport, de mediu, apă şi canalizare, are în subordine în cadrul Ministerului Transporturilor, organismul intermediar. Monitorizăm ce se întamplă în teren (...) Sibiu-Piteşti are valoare eligibilă de peste 2,4 mld euro. Acum CNAIR se află în procedura de obţinere a acordului de mediu, estimat pentru luna decembrie 2018, iar obiectivul asumat la nivelul Ministerului Transporturilor este de transmitere a cererii către dna comisar Corina Creţu în trimestrul patru al anului 2019. Contractele de execuţie pentru loturile 1 şi 5 urmează sa fie atribuite dupa finalizarea procedurii de mediu. De asemenea, după finalizarea procedurii de mediu, va fi lansată şi procedura de licitaţie pentru lotul 4, urmând ca documentaţia pentru loturile 2 şi 3 să fie revizuite”, a arătat Plumb.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autostrada,
asteptare,
romania,
mediu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.