În sfârşit: Autostrada care trece Carpaţii a primit undă verde. Veşti uriaşe pentru şoferi

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 februarie 2022 700 afişări

În sfârşit: Autostrada care trece Carpaţii a primit undă verde. Veşti uriaşe pentru şoferi

Prima secţiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpaţii intră în linie dreaptă, anunţă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Cu o lungime de 31,33 km, Secţiunea Boiţa-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027.

„Prima secţiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpaţii intră în linie dreaptă! CNAIR a semnat astăzi (luni - n.r.) contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti”, anunţă Sorin Grindeanu.

El precizează că finanţarea este asigurată din fonduri europene.

„Cu o lungime de 31,33 km, Secţiunea Boiţa-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027. Asocierea de antreprenori turci are la dispoziţie 18 luni pentru proiectare şi 50 de luni pentru execuţie”, adaugă ministrul Transporturilor.

Pe traseul acestei secţiuni care face parte din coridorul 4 Pan-European vor fi construite 49 de poduri şi viaducte, şapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m şi 1.590 m (lungime totală de 4.920 m), un ecoduct pentru mamifere mari în zona localităţii Lazaret, panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localităţi sau de arii protejate şi aliniamente de arbori în dreptul localităţilor, pentru reţinerea poluanţilor atmosferici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grindeanu,
autostradă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.