În România un minor din 10 este dependent de internet

Postat la 01 mai 2018 45 afişări

Aproximativ 12% dintre minori sunt dependeţi de internet, iar o treime dintre părinţi sunt îngrijoraţi în legătură cu timpul petrecut de copii în mediul online, arată un studiu realizat de Kasperky Lab.

În România un minor din 10 este dependent de internet

Potrivit părinţilor 12% dintre minori sunt dependenţi de Internet, iar pe lângă temerea că ar putea să vadă conţinut nepotrivit sau explicit (36%) şi că există posibilitatea să comunice cu persoane necunoscute (32%), teama că cei mici nu se pot distanţa de lumea online devine şi ea rapid una foarte importantă pentru părinţi.

„Având în vedere că este jumătate (51%) dintre părinţi simt că ameninţările online pentru copiii lor cresc, timpul petrecut pe Internet este un factor important pentru siguranţa copiilor. Aceste motive de îngrijorare i-au determinat pe 33% dintre părinţi să impună restricţii legate de timpul petrecut în mediul virtual”, arată studiul.

Raportul arată însă că, limitarea timpului petrecut în mediul online nu îi fereşte neapărat pe copii de pericole, iar pe parcursul unui an, 44% dintre copii s-au confruntat cu cel puţin o ameninţare online, 12% dintre ei accesând conţinut nepotrivit sau intrând în contact cu programe malware şi viruşi (10%).

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ACTUALITATE

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.