În România se vând şi se fură chiar şi râurile. Afacerea microcentralelor distruge biodiversitatea României

Postat la 06 iulie 2016 499 afişări

În România se vând şi se fură chiar şi râurile. Afacerea microcentralelor distruge biodiversitatea României

„In vreme ce alte tari au inteles impactul negativ al unor hidrocentrale pentru biodiversitate, Romania isi vinde ultimele rauri salbatice pentru „un gram” de energie. Rauri de munte precum raul Alb, Capra, Nera, Bistra si alte cateva sute sunt tinta mafiei microhidrocentracelor iar Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor este depasit de situatie.” (Agent Green)

„Cum pretuim ce avem? Cu lucrari haotice, cu santiere iesite din litera proiectului, care invadeaza violent locuri neatinse de mii de ani. O tara intreaga e cuprinsa de frenezia construirii de microhidrocentrale. 3400 de rauri, din cele 4011 existente in tara noastra risca sa fie distruse in numele unor afaceri cu profituri de zeci de milioane de euro, care sapa in inima unor rezervatii naturale. Un intreg ecosistem distrus, culmea, in numele energiei verzi.”

Cititi mai multe pe www.cunoastelumea.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-romania-se-vand-si-se-fura-chiar-si-raurile-afacerea-microcentralelor-distruge-biodiversitatea-romaniei-15518848
15518848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.