În goana după bani, Grecia concesionează sediul central al poliţiei din Atena

Autor: Ioana Nita Postat la 13 martie 2013 25 afişări

Guvernul Greciei, care se confruntă cu grave probleme financiare, intenţionează să concesioneze pe termen lung 28 de clădiri ale statului, printre care se numără birouri ale administraţiei fiscale, sedii ale ministerelor şi chiar sediul central al poliţiei din Atena, scrie publicaţia britanică The Telegraph.

În goana după bani, Grecia concesionează sediul central al poliţiei din Atena

Guvernul Greciei, care se confruntă cu grave probleme financiare, intenţionează să concesioneze pe termen lung 28 de clădiri ale statului, printre care se numără birouri ale administraţiei fiscale, sedii ale ministerelor şi chiar sediul central al poliţiei din Atena, scrie publicaţia britanică The Telegraph. Guvernul speră să strângă 30 milioane euro anual din concesionarea clădirilor statului pe perioade cuprinse între 20 şi 25 de ani. Pe lista proprietăţilor propuse pentru concesiune figurează principalele clădiri folosite de ministerele justiţiei, educaţiei şi culturii, 12 sedii ale administraţiei fiscale şi sediul central al poliţiei din Atena. Noile planuri vin în condiţiile în care Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) pun presiune pe statul elen pentru ca acesta să grăbească programul de privatizări. Creditorii internaţionali au acordat Greciei primul ajutor financiar în mai 2010, iar pe cel de-al doilea în octombrie 2011, cele două pachete totalizând 240 miliarde euro. Delegaţiile UE şi FMI se află în Atena de la începutul săptămânii, acestea având programate întâlniri cu ministrul de finanţe, de interne, al muncii, al dezvoltării şi cu premierul Antonis Samaras.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
poliţie,
Atena,
concesionare
/actualitate/in-goana-dupa-bani-grecia-concesioneaza-sediul-central-al-politiei-din-atena-10663820
10663820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.