În Germania este ilegal să încarci pe reţelele sociale imagini cu mâncarea din restaurant

Postat la 19 august 2015 636 afişări

În Germania este ilegal să încarci pe reţelele sociale imagini cu mâncarea din restaurant

În 2013 Curtea Federală de Justiţie din Germania a constatat că alimentele aranjate elaborat în farfurie reprezintă proprietatea artistică a bucătarului. Asta înseamnând că este nevoie de  permisiunea bucătarului pentru  a face fotografia si a o încărca imaginea pe Instagram sau Facebook, scrie Daily Mail.

"Mâncarea din farfurie aranjată elaborat se poate încadra în protecţia drepturilor de autor. De aceea creatorul are dreptul de a decide modul în care lucrarea îi este reprodusă", susţine Dr. Niklas Haberkamm, partener al firmei de avocatura Lampmann.

Chiar dacă fotografia este destinată utilizării personale, pe blog sau pe contul propriu de Instagram, fară nicio intenţie de distribui imaginea în scop comercial, fotografierea unui meniu dintr-un restaurant este interzisă.

În momentul de faţă nu există un precendent în care un bucătar să fii dat în judecată pe cineva pentru încălcarea drepturilor de autor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-germania-este-ilegal-sa-incarci-pe-retelele-sociale-imagini-cu-mancarea-din-restaurant-14679750
14679750
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.