În două luni, Habitat for Humanity România a strâns 75.900 de euro

Autor: Ioana Mihai Postat la 13 februarie 2012 22 afişări

În perioada 6 decembrie 2011 – 31 ianuarie 2012, Habitat for Humanity România a derulat campania naţională „Adevărul este în inima ta!”. Ca urmare a donaţiilor primite prin SMS, online, direct în conturile Habitat sau prin sponsorizari cu materiale de construcţii, s-a strâns suma de 75.900 de euro. Cu aceşti bani vor fi asistate mai multe familii care au nevoie urgentă de locuinţă din judeţele Mureş, Călăraşi, Giurgiu, Bihor, Bacău, Prahova şi Dolj.

"A fost pentru prima dată când Habitat for Humanity România a iniţiat o campanie de acest gen la nivel naţional, orientată mai ales către donatorul individual. Ne-am bucurat nespus să vedem cum mai mult de 5.000 de persoane au ales să contribuie la programele Habitat şi să se implice direct în rezolvarea lipsei de adăpost pentru semeni. Chiar în aceste zile putem vedea consecinţele tragice ale locuirii improprii, când, în România, zeci de oameni au murit de frig din cauza faptului că nu au un loc adecvat, pentru a locui în siguranţă. Cei care au donat, persoane fizice şi companii deopotrivă, ştiu de-acum că, cel puţin pentru oamenii ajutaţi prin acest proiect, coşmarul locuirii în condiţii inumane va lua sfârşit", spune Gabriela Grigori, director dezvoltare resurse şi comunicare, Habitat for Humanity România.

În 15 ani de activitate, Habitat for Humanity România a ajutat prin programele sale peste 8.000 de oameni, a construit, renovat sau reabilitat locuinţe pentru 2.326 de familii, a găzduit mai mult de 4.030 de voluntari şi a construit sau renovat peste 1.070 de case afectate de inundaţii.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul.

Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat, până în acest moment, peste 2.326 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-doua-luni-habitat-for-humanity-romania-a-strans-75-900-de-euro-9230470
9230470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.