În ce cred românii: Dumnezeu, prezicători, tămăduitori, horoscop, extratereştri

Postat la 03 noiembrie 2011 23 afişări

Peste 90 la sută dintre români cred că există Dumnezeu, dar, în acelaşi timp, 60% cred şi în deochi, 47% în prezicători, tămăduitori sau clarvăzători, 25% în astrologie sau horoscop şi 23% în extratereştri, potrivit unui studiu al Fundaţiei Soros România.

Cercetarea "Religie şi comportament religios" a fost realizată de Fundaţia Soros România, în luna iunie, fiind chestionate peste 1.200 de persoane.

Studiul arată că deşi 94% dintre cei chestionaţi au răspuns da la întrebarea "Credeţi sau nu că există Dumnezeu?", doar 42% dintre aceştia acceptă viziunea dogmei creştine potrivit căreia există un Dumnezeu întrupat într-o fiinţă, 49% văzând puterea divină mai degrabă ca un spirit sau o forţă a vieţii, se arată într-un comunicat al Fundaţiei Soros România.

Potrivit autorilor studiului, în timp ce credincioşii români îmbrăţişează numeroase aspecte care provin din creştinism, mulţi cred şi în existenţa unor fenomene sau ritualuri care nu au nicio legătură cu acesta.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-ce-cred-romanii-dumnezeu-prezicatori-tamaduitori-horoscop-extraterestri-8933794
8933794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.