În ce condiţii pot merge românii în Bulgaria, în minivacanţa de Paşte. Cum se va face accesul în ţara vecină, după 1 mai

Postat la 28 aprilie 2021 105 afişări

În ce condiţii pot merge românii în Bulgaria, în minivacanţa de Paşte. Cum se va face accesul în ţara vecină, după 1 mai

Autorităţile de la Sofia publică miercuri, 28 aprilie, noile reguli pentru intrarea în ţara vecină, mult aşteptate şi de români, pentru minivacanţa de Paşte.

În acest sens, premierul Bulgariei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Turismului au avut o întâlnire, marţi dimineaţă, cu reprezentanţi ai afacerii din turism. În cadrul şedinţei, începutul sezonului turistic, au fost discutate reglementările pentru industria turismului şi cerinţele pentru intrarea în ţara.

Cele trei condiţii anunţate de autorităţile de la Sofia, pentru a intra în Bulgaria

Astfel, în urma discuţiilor cu reprezentanţii industriei de turism, s-a decis că intrarea în Bulgaria va fi permisă persoanelor vaccinate, celor care prezintă un test negativ sau celor care au trecut prin infecţie în ultimele şase luni.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conţină numele şi prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătoreşte), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresă sau alte date de contact), data efectuării testării, metodă testării, înscrisă cu caractere latine (PCR) şi rezultatul negativ (negative).

Informaţiile oficiale vor fi publicate până la sfârşitul acestei zile, dar cele mai importante decizii din acea şedinţa sunt anunţate de ziare.com:

După 1 mai, vor exista trei modalităţi de intrare în Bulgaria:

Certificat pentru o vaccinare completă (imunizarea se va face cu oricare dintre serurile aprobate oficial de Organizaţia Mondială de Sănătate – OMS);

Document pentru un test PCR negativ sau un test antigen. Doar testele antigenului efectuate de un producător autorizat din UE vor fi acceptate. În curând este aşteptată o lista cu 16 aprobaţi de producătorii UE;

Document pe care călătorul l-a recuperat de la Covid-16 în ultimele 6 luni.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
paste

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.