În căutarea unui trai mai bun, de la un capăt la celălalt al lumii: Cele mai prietenoase şi cele mai vitrege oraşe în care pot trăi şi munci expatriaţii în 2023

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 12 decembrie 2023 90 afişări

În căutarea unui trai mai bun, de la un capăt la celălalt al lumii: Cele mai prietenoase şi cele mai vitrege oraşe în care pot trăi şi munci expatriaţii în 2023

Decizia de a trăi şi de a lucra în străinătate reprezintă un demers sensibil şi foarte greu de înfăptuit, mai ales dacă presupune o despărţire îndelungată sau definitivă de familie. Desigur, pentru cei care iau în considerare o astfel de mutare, cea mai mare problemă este reprezentată de alegerea viitoarei locaţii în care îşi vor desfăşura viaţa.

Potrivit Bloomberg, primele trei poziţii în topul celor mai bune oraşe de pe planetă - în ceea ce priveşte nivelul de trai - este ocupat de Viena, Zurich şi Auckland, imagine prezentată în cadrul unui studiu realizat de firma globală de consultanţă Mercer în 2023.

Capitala austriacă şi-a păstrat locul în fruntea listei, care a fost publicată ultima dată în zilele pre-pandemice ale anului 2019. Autorii sondajului au evidenţiat scena culturală vibrantă, arhitectura şi istoria oraşului drept elemente de bază care fac din Viena oraşul cel mai primitor pentru persoanele expatriate în anul 2023.

Oraşul elveţian Zurich, aflat pe locul al doilea, a fost lăudat pentru stabilitatea sa politică şi infrastructura de înaltă calitate, în timp ce, de cealaltă parte a lumii, Auckland a fost lăudat pentru standardul ridicat al asistenţei medicale şi pentru dinamismul său cultural.

Copenhaga şi Geneva au ocupat locurile patru şi cinci în cadrul listei. Vancouver a fost singurul oraş nord-american din primele 10 locaţii ilustrate în studiu, ocupând locul opt şi fiind apreciat pentru „viaţa cosmopolită" pe care o manifestă. 

Oraşul-stat Singapore a fost cel mai bine clasat oraş asiatic, la egalitate cu Adelaide, pe locul 29, în timp ce Hong Kong a rămas pe locul 77 pe lista celor 241 de destinaţii.

Alte oraşe celebre care au fost evaluate în cadrul studiului: 

- New York a fost clasat pe locul 40, cu trei locuri sub San Francisco.

- Londra a ocupat locul 45 în topul înscrierilor din Marea Britanie, cu Aberdeen pe locul 49 şi Edinburgh pe locul 51.

- Dubai a fost cel mai bine clasat oraş din Orientul Mijlociu, pe locul 79, în timp ce capitala Mauritius, Port Louis, a fost clasat drept cel mai bun oraş din Africa, pe locul 88.

- Sydney s-a clasat pe locul nouă, iar Melbourne şi Perth au ocupat locurile 21, respectiv 22

- Ultimul loc pe listă, pe locul 241, a fost ocupat de capitala Sudanului, Khartoum

Primele 10 oraşe din cadrul studiului:

 1 - Viena, Austria

 2 - Zurich, Elveţia

 3 - Auckland, Noua Zeelandă

 4 - Copenhaga, Danemarca

 5 - Geneva, Elveţia

 6 - Frankfurt, Germania

 7 - München, Germania

 8 - Vancouver, Canada

 9 - Sydney, Australia

10 - Dusseldorf, Germania

Ultimele 10 oraşe din cadrul studiului:

241 - Khartoum, Sudan

240 - Bagdad, Irak

239 - Bangui, Republica Centrafricană

238 - Sanaa, Yemen

237 - Port-au-Prince, Haiti

236 - N'Djamena, Ciad

235 - Damasc, Siria

234 - Ouagadougou, Burkina Faso

233 - Tripoli, Libia

232 - Brazzaville, Republica Congo

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.