În agricultură au intrat 5 miliarde de euro fonduri europene din 2008 până acum

Autor: Liviu Iancu Postat la 06 februarie 2013 6 afişări

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a încheiat contracte de finanţare prin Programul Na­ţional de Dezvoltare Rurală pentru aproape 65.000 de in­vestiţii în mediul rural, pentru care beneficiarii primesc fon­duri nerambursabile în valoare totală de 5,2 miliarde de euro.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a încheiat contracte de finanţare prin Programul Na­ţional de Dezvoltare Rurală pentru aproape 65.000 de in­vestiţii în mediul rural, pentru care beneficiarii primesc fon­duri nerambursabile în valoare totală de 5,2 miliarde de euro. De la lansarea PNDR în anul 2008, APDRP a gestionat 139.879 de cereri de finanţare, în valoare de peste 17,6 miliarde de euro. Au fost selectate pentru a primi finanţare nerambursabilă 68.115 proiecte în valoare de 5,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de angajare de 77% a fondurilor disponibile prin PNDR. APDRP a plătit beneficiarilor aproximativ 4,737 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o absorbţie efectivă de peste 54% din sumele alocate de către Uniunea Europeană. Pentru "Renovarea şi dezvoltarea satelor", prin Măsura 322 a PNDR au fost semnate contracte pentru finanţarea a 789 de proiecte de investiţii. Astfel, autorităţile locale au beneficiat de fonduri nerambursabile de 1,7 miliarde de euro pentru realizarea a 10.600 de kilometri de drumuri co­munale, de conducte de alimentare cu apă şi de conducte de canalizare.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultură,
fonduri europene,
absobţie,
APDRP,
PNDR
/actualitate/in-agricultura-au-intrat-5-miliarde-de-euro-fonduri-europene-din-2008-pana-acum-10546056
10546056
comments powered by Disqus

Aleph Story. De ce sunt mici salariile atât de mici în România?

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.