Imprimeria de Stat din Ungaria cumpără o companie din România pentru 1,5-2,2 milioane de euro

Postat la 31 iulie 2010 21 afişări

Imprimeria de Stat din Ungaria a cumpărat de la holdingul ungar Díjbeszedő 50% din compania GPV Mail Services din România, furnizor de servicii de tipografie, pentru 1,5-2,2 milioane de euro, suma finală urmând să fie stabilită în funcţie de performanţele financiare din acest an.

Finalizarea tranzacţiei este aşteptată cel mai târziu la sfârşitul lunii noiembrie, după obţinerea acordului autorităţilor române din domeniul concurenţei, iar preţul depinde de noile contracte obţinute de GPV şi de profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) pentru anul în curs, se arată într-un comunicat al Imprimeriei ungare. Înţelegerea prevede ca Imprimeria să preia controlul GPV, iar rezultatele companiei româneşti să fie încorporate în raportul consolidat al acesteia.

"În ultimii doi-trei ani am analizat o duzină de posibile obiective din regiune. În afara valorii pentru acţionari, tranzacţia creşte potenţialul companiei în Europa Centrală şi de Est", a spus directorul Imprimeriei, Gábor Zsámboki.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/imprimeria-de-stat-din-ungaria-cumpara-o-companie-din-romania-pentru-1-5-2-2-milioane-de-euro-6748182
6748182
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.