Împinşi de frica recesiunii, investitorii se retrag în masă din toate clasele importante de active: Acţiunile globale au pierdut aproape 12.000 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă de la vârful înregistrat în martie

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 20 mai 2022 263 afişări

Împinşi de frica recesiunii, investitorii se retrag în masă din toate clasele importante de active: Acţiunile globale au pierdut aproape 12.000 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă de la vârful înregistrat în martie

Investitorii s-au retras din toate clasele importante de active în ultima săptămână, acţiunile americane şi trezoreria fiind o excepţie rară de la exodul masiv, pe fondul îngrijorării că înăsprirea politicii monetare va împinge marile economii într-o recesiune, scrie Bloomberg.

Acţiunile globale au pierdut aproape 12.000 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă de la vârful înregistrat în martie, deoarece investitorii au făcut dumping pe active de risc, pe fondul unui val de îngrijorări economice. În sondajul lunar al managerilor de fonduri al BofA, lansat la începutul acestei săptămâni, temerile de recesiune au depăşit riscurile din cauza inflaţiei şi a războiului din Ucraina, implicarea investitorilor în cumpărarea de acţiuni înregistrând cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani.

Cu toate acestea, o mare parte a experţilor de piaţă susţin că temerile legate de o recesiune iminentă sunt exagerate.

Printre fondurile de acţiuni în ultima săptămână, acţiunile americane au înregistrat intrări de 0,3 miliarde de dolari, urmate de adăugări la acţiunile japoneze, în timp ce acţiunile europene şi-au extins ieşirile până la a paisprezecea săptămână. Investitorii s-au îngrămădit în acţiunile de mare capitalizare şi de creştere din SUA, în timp ce au ieşit din cursa celor şi cu capitalizare mică. Dintre sectoare, utilităţile şi imobiliarele au condus intrările, în timp ce sectorul financiar, materialele şi energia au înregistrat ieşiri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.